Staň se průvodcem na Grabštejně

Do našeho týmu průvodců hledáme pár nových tváří. Láká vás pracovat jako průvodce na památce? Zkuste to na Grabštejně.

Máte rádi památky a rádi byste je poznali z druhé strany? Napadlo vás, že byste mohli zkusit pracovat jako průvodce? To nás těší! My jednou památkou žijeme a potřebujeme doplnit náš tým průvodkyň a průvodců. 

Možná ve vás ale někde vzadu hlodá otázka, jestli práci průvodce vůbec zvládnete. Úplně stejně to ve mně kdysi hlodalo také. Jsem spíš extrovertní povahy, přesto jsem ve škole před každým referátem měla hroznou trému, přesto jsem nedokázala přednášet básničku před třídou, protože jsem nervozitou půlku textu zapomněla.

K inzerátu na práci průvodce na Grabštejně jsem se dostala náhodou, ale ohromně mě to nadchlo, ihned jsem odepsala a už se viděla, jak provázím. Jakmile se mi to ale v hlavě rozleželo, začaly hlodat ony pochybnosti, jak to sakra zvládnu. Dostala jsem text, který jsem se měla do osobní schůzky naučit, abych pak předvedla, co ve mně je. A řeknu Vám jedno - ta první prohlídka, kdy jsem na zkoušku provázela tehdejšího kastelána, byla naprosto děsná. Vcházela jsem do místností, které jsem znala jenom z popisu, zmateně se rozhlížela a strojeně odříkávala prakticky cokoli, co se mi k dané místnosti vybavilo. Odcházela jsem jako hromádka neštěstí.

Letos od téhle cvičné prohlídky uplyne 10 let. Kdykoli začínám prohlídku, pořád jsem lehce nervózní. Ještě stále mě dokáže ledacos překvapit. Ještě stále se učím nové věci a ještě stále občas návštěvníkům musím odpovědět, že na jejich otázku nemám odpověď.

Jestli víte, že vás provázení bude bavit a naplňovat, překonejte své obavy a pojďte to zkusit na Grabštejn. K ruce vám je celý tým zkušenějších kolegů, kteří vám v začátcích rádi pomohou. 

Ozvěte se na:

mail: ozoganova.vera@npu.cz

telefon: 607 142 190

 

Těším se na vás, 

Věra Ozogánová, kastelánka